logo

Offentliga Uppdrag

Sörmlands läns landsting, ”ljudabsorbenter” ( 2014)

Databearbetade screentryck, printade på textil , monterade på 6 cm tjocka absorbenter.

Önskemålet var 100 st. ljudabsorbenter , möjliga att placera på olika platser i landstingets miljöer,
Jag arbetade utifrån egna, befintliga screentryck / grafiska blad i dator och har arbetat utifrån att möjliggöra stor frihet vid hängningen i de olika miljöerna. Ett antal absorbenter är 60 x 120 cm som kan kombineras med ett antal 60 x 60 cm. detta för att kunna bygga sekvenser i tex. långa korridorer .några absorbenter är mer som enskilda objekt t.ex.. ett antal runda – diam. 120 cm. Det finns även ett antal absorbenter att använda som ” vanliga ”bilder , och några större.

 

”Grönt rum” Enköping kommun, Skolsta skola (2013)

Screentryckt , laminerat glas på övervåning, härdat , laminerat glas i markplan.

Skolsta skola byggdes ut / om och renoverades 2012 – 13 . en tillbyggnad i glas 8 m. högt fungerar som mötesplats och passage från matsalen ut på terrassen där både lärare o elever kan äta. Tillbyggnaden är även det första som möter de som anländer till skolan. tanken är att under dagtid skapa en ljus mötesplats både för de små förskolebarnen och de äldre eleverna, kvällstid lyses rummet upp och verket kan ses även från utsidan.
4 av de större glasen bildar en enhet – 225 x 300 cm. dessa kan även ses från några av klassrummens fönster som vetter mot glasrummet på andra våningen. ytterligare 2 glas a´ 200 x 115 cm. finns på markplanet.

 

 

”Flora Acanthus” Västerås sjukhus, glasfasad akutmottagningen (2012)

Screentryckt, härdat laminerat glas 6 + 6 mm , 6 st. glas totalt 2.2 x 7,0 meter

Västerås sjukhus byggde till en ny akutmottagning 2011 – 12, önskemålet var färg men med luft och mycket ljusgenomsläpp. Jag valde en tolkning av mycket uppförstorad acanthusblomma, formulerad som en akantusslinga , med tillägg av små detaljer att titta på vid väntan .

 

(Klicka för större bilder)

 

Nyköping Sjukhusrestaurang (2012)

55 meter screentryckta ljudplattor ( 46 st. 50 x 120 cm. ) monterade runt ljudlanterniner i taket

Nyköpings sjukhus byggde 2011-12 om restaurangen, avsedd för både besökare utifrån , personal och patienter. 2 befintliga ”lanterniner ” i taket har använts som underlag till ljuddämpande plattor för att förbättra ljudmiljön.

(Klicka för större bilder)

 

”Titt-Ut” Råbyleden , Västerås (2002)

Laminerat glas , 5 st a´ 120 x 225 cm + belysning nattetid

Västerås kommun önskade ngn. form av gestaltning vid bostadsområdet ” Råby
Området renoverades och centrum byggdes till med aktivitetshus / köpcentrum och ett nytt äldreboende. Val av gestaltning i området var fritt och jag valde då att arbeta med det föreslagna bullerplanket mellan äldreboendet och trafikleden i förlängningen av Råby torg.
Härdat, laminerat glas 8 + 8 mm, monterat i pulverlackerad stålprofil. ett ” offerglas ” är monterat i ramen framför de laminerade för att skydda dessa och kan lätt bytas / saneras vid ev. åverkan.
Belysningen tänds och släcks samtidigt med områdets gatubelysning.

 

”10 rum” Bilder i taket Oxelösunds folktandvård / Nyköpings sjukhus (2010)

Screentryckta ljudabsorbenter i tak , 72 st 60 x 60 cm placerade i befintliga kassetter.

Bilderna är placerade i grupp i taket ovanför tandläkarstolarna , och utspridda oregelbundet över hela taket på behandlingsenheterna gips och magnetröntgen.

 

”Timjan Tall och Gräs” Bergslagssjukhusets huvudentré`, Fagersta (2007)

Triptyk – ljuslådor ( lysrör ) byggda för att fällas in i vägg. ( 74 x 340 cm ) monterade på dessa sitter 30 st ” lådor ” med dubbla screentryckta akrylglas för visuell ”tittskåpseffekt” och 3 längre screentryck i akrylglas, allt belyst bakifrån.

 

”Flora officinalis” Akademiska sjukhuset , Uppsala (2007)

Screentryck på papper och akrylglas – var för sig – dessa monterades med några centimeters mellanrum för visuell ” dubbeleffekt ” Verket består av 2 delar ( 200 x 300 cm ) monterade i pulverlackerad profil tillsammans med härdat glas för skydd. Placering i entre för specialkirurgi.

(Klicka för större bilder)